GRECATV.CA η ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει

GRECA TV.CA η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει
Ο Βασίλης Φάτσης υπήρξε από τα βασικά στελέχη της ομογένειας τα οποία διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στο χώρο της ομογενειακής δημοσιογραφίας.
Υπήρξε ο συνιδρυτής και κύριο στέλεχος της εβδομαδιαίας επιθεώρησης «Ελληνοκαναδική Εβδομάδα».
Στην οποία το πρωτοσέλιδο χρονογράφημα του «Το Βδομαδιάτικο» ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον στο αναγνωστικό κοινό της παροικίας μας.
Η πολύχρονη ραδιοφωνική του εκπομπή, εξ άλλου, «Ελληνική Συντροφιά» χάραξε νέα επίπεδα υψηλής ποιότητας και σεβασμού του ακροατηρίου στην ομογενειακή ραδιοφωνία.
Παρόμοια υπήρξαν και τα τηλεοπτικά του προγράμματα «Ελληνικό Πανόραμα» από το κανάλι 11 του Χάμιλτον και «Φάτσης» στο «Εδώ που τα Λέμε» στο πολυεθνικό τηλεοπτικό κανάλι 47.
Το 1996, ο Βασίλης, μαζί με συνεταίρους, οργανώνει την ιδέα και  κερδίζει την έγκριση του Καναδικού κράτους για έκδοση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του 24ωρου ελληνοκαναδικού τηλεοπτικού καναλιού «Odyssey”, στο οποίο υπήρξε μέτοχος  μέχρι το 2003, οπότε και διορίσθηκε ως δικαστής ειρηνοδίκης, στο Ontario Court of Justice.
O Βασίλης Φάτσης υπήρξε ο πρώτος συμπάροικος πού είχε διορισθεί (1980-1985) σέ ανώτατη πολιτική θέση ως ιδιαίτερος τού τότε Υπουργού Εργασίας Dr.BobElgie, και αργότερα (1986-1993) ως μέλος τού Μεταναστευτικού Εφετείου τού Καναδά.
Τα τελευταία δύο χρόνια πριν τον διορισμό του στο Δικαστήριο, υπήρξε μέλος τού Αναθεωρητικού Συμβουλίου Επαγγελματιών Υγείας τού Οντάριο.
Ο κ. Φάτσης είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Τορόντο και διπλωματούχος εκδικαστής-μέλος τής SOAR- Εταιρίας Εκδικαστών και Ρυθμιστών τού Οντάριο (SocietyofOntarioAdjudicatorsandRegulators), με ευρεία νομική εκπαίδευση σέ θέματα Διοικητικού και Ποινικού Δικαίου.
Για περισσότερα από 30 χρόνια, ο Βασίλης Φάτσης έχει να επιδείξει ενεργό ενδιαφέρον στα παροικιακά  δρώμενα. 
Ανακηρύσσεται ο πρώτος «Δήμαρχος» της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο  στις πολιτιστικές εκδηλώσεις Caravan, γίνεται μέλος και συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1976 στο Μόντρεαλ, με την χορωδία ΟΡΦΕΑΣ,  από κοινού και με την συμπαράσταση   άλλων συμφοιτητών του προχωρούν στην ίδρυση του Γραφείου Κοινωνικών Υπηρεσιών το οποίο στις μέρες μας τελεί υπό την αιγίδα και διεύθυνση της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο.
Εκλέχτηκε και υπηρέτησε πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών του Πανεπιστημίου του Τορόντο.
Ίδρυσε και εξελέγη πρόεδρος του αντιδικτατορικού φοιτητικού συλλόγου γνωστού ως “Students for a Free Greece”.
Εκλέχτηκε σύμβουλος και πρόεδρος  δημοσίων σχέσεων και των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο.
Ιδρυτικό μέλος και σύμβουλος της Ελληνοκαναδικής Ομοσπονδίας του Οντάριο.
Ιδρυτικό μέλος και αργότερα αντιπρόεδρος του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου.
Ιδρυτικό μέλος και σύμβουλος του Ιδρύματος Ελληνικής Κληρονομιάς.
Υπηρέτησε ως πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης του Οντάριο.
Επιλέχθηκε αντιπρόσωπος για τον Καναδά και εκλέχθηκε προεδρεύων στις ιδρυτικές συνεδριάσεις του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) στην Θεσσαλονίκη,  και εν συνεχεία εξελέγη  Γ. Γραμματέας της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Λειτουργών Ομογενειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΣΑΕ (ΟΛΟΜΜΕ).
Ο Βασίλης Φάτσης στις 10 Οκτωβρίου 1982, με τη κάθοδό του στις εθνικές εκλογές, όπου διεκδίκησε τη θέση τού Ομοσπονδιακού Βουλευτή, κατόρθωσε να αποσπάσει τη προσοχή τής ομογένειας αλλά και τής Καναδικής κοινής γνώμης, κυρίως όμως των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Στις 9 Σεπτεμβρίου 1982-μια ημερομηνία που μέχρι σήμερα, παρουσιάζεται ως το σπουδαιότερο γεγονός της ημέρας από το επαναληπτικό πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού CITY TV- ο Βασίλης κέρδισε το χρίσμα του υποψηφίου των Συντηρητικών του Καναδά, ύστερα από αναμέτρηση του  με έναν ισχυρότατο αντίπαλο μέλος τού Καναδικού δημοσιογραφικού και πολιτικού κατεστημένου της χώρας τον  Peter Worthington.
Μολονότι ατύχησε στην τελική εκλογική του κούρσα,  κυρίως λόγω διάσπασης στις τάξεις των Συντηρητικών, αποχώρησε ωστόσο όμως με κάθε περηφάνια, αφήνοντας πίσω του μια πραγματικά περήφανη παροικία και τον δρόμο προς την πολιτική ανοιχτό για πολλούς υποψήφιους, από τίς τάξεις των μεταναστών,  πολλοί των οποίων σήμερα, μεταξύ των οποίων και ομογενείς, κατόρθωσαν να εκλεγούν στο Καναδικό Κοινοβούλιο.
Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε μέχρι τότε, αλλά και μέχρι σήμερα, δεν έχει κινητοποιηθεί τόσο δυναμικά και με τόσο πάθος η ομογενειακή  παροικία του Τορόντο προκειμένου να επιτύχει μια έδρα στο καναδικό πολιτικό χώρο.
Αυτός είναι ο Βασίλης, που τόσο αγάπησε την ομογένεια και  αμείφθηκε με την έκφραση αγάπης, σεβασμού  και συμπαράστασης της παροικίας μας, σε όλους τους πολιτικούς και πολιτιστικούς του αγώνες.
Συμπάροικοι από κάθε κομματικό και ιδεολογικό χώρο πρόθυμα βρέθηκαν στο πλευρό του, καθώς και ο ίδιος με το ήθος και τις πολιτικές του αρχές  κατόρθωσε να αναγνωριστεί και από τους ίδιους τους πολιτικούς του αντιπάλους, και δημιούργησε συναίσθημα αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας μεταξύ των μελών της ομογενειακής παροικίας του Τορόντο.
His Worship Vasilios(Bill)Fatsis Justice of the Peace Toronto Region
Mr. Fatsis, prior to his appointment to the Bench in 2003, has served as: 
Administrative and legislative assistant to Ontario’s Minister of Labour
Member of Canada’s Immigration Appeal and Refugee Board
Member of Ontario’s Health Professions Review and Appeal Board
Board Member of several Greek-Canadian Community Organizations
A journalist in Greek- Canadian electronic and print media
Past Executive Director of the Ethnic Press Council of Canada
Federal Candidate for Canada’s Parliament in 1982
He has received several awards and distinctions including Canada’s Golden Jubilee Medal
Του Θωμά Στέφανου Σάρα ΠΑΤΡΙΔΕΣ 

TRIBUTE TO  HIS WORSHIP JUSTICE OF THE PEACE   BILL FATSIS  ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΑΤΣΗΣ