Αντώνης Καλογιάννης μιλα στην Έλενα Κατρίτση

Αντώνης Καλογιάννης μιλα στην Έλενα Κατρίτση 08/10/2017
κάνει τον απολογισμό των 44 χρόνων στη μουσική….και για τη σύντροφο της ζωής του Ελένη τη γυναίκα που έπαιξε σπουδαίο ρόλο στη ζωή του , για την ξαφνική απώλεια του γιου του πριν από τέσσερα χρόνια, που ήταν καθοριστική και για τους συμβιβασμούς που έχει κάνει στην καριέρα του.

Γεννήθηκε 3 αυγ 1940 και μεγάλωσε στην Καισαριανή ενώ ξεκίνησε να εργάζεται ως τσαγκάρης.
Συνεργάστηκε με την μεγαλη Βίκυ Μοσχολιού. 

Κατά την Δικτατορία των Συνταγματαρχών του 1967, έφυγε στο εξωτερικό μαζί με την Μαρία Φαραντούρη και δημιούργησε λαϊκή ορχήστρα, με την οποία έδωσαν συναυλίες που είχαν καθαρά πολιτικό χαρακτήρα, συμβάλλοντας έτσι στον αγώνα κατά της Χούντας.

Το 1972 ο Καλογιάννης επέστρεψε στην Ελλάδα και τραγούδησε σε αρκετές μπουάτ στην Πλάκα.
Η δεκαετία του 1980, ξεκίνησε με έναν Δίσκο (Μίμη Πλέσσα – Δημήτρη Χριστοδούλου «Τραγούδια της γειτονιάς»/1980), που μάλλον έκλεισε την προηγούμενη δεκαετία.
Με τον επόμενο Δίσκο του («Τα σημερινά»/1981), ο Καλογιάννης άνοιξε την πιο εμπορική δεκαετία της σταδιοδρομίας του με το τραγούδι (μεγάλη του επιτυχία) «Όμορφή μου Κατερίνα».

Τα επόμενα χρόνια ακολούθησαν και άλλες μεγάλες επιτυχίες, όπου ο τίτλος τους παρέπεμπε σε γυναικεία ονόματα οπως το ΑΧ ΑΝΝΟΥΛΑ ΤΟ ΧΙΟΝΙΑ.
Αυτο το τραγουδι το θεωρισα σαν ενα απο τα καλητερα Ελληνικα τραγουδια και αποφασισα να το βαλω σε ενα βιντεο που εκανα το 2015 με θεμα την κηπουρικη.
Το ονομασα ( The Best Garden in the World ) στο αθρο GARDEN IDEAS      

POSTED BY SPYROS PETER GOUDAS TORONTO ONTARIO CANADA